Ma reggeli főzőcske:
Camembert-es, diós, almás pulyka
hozzávalók:
pontos adatokat, dekára kimérve nem tudok, mert én is csak úgy szemmértékre csináltam
pulykamell filé, de lehet csirkéből is
1 db alma, ajánlatos, kicsit édesebb húsúból csinálni, ne zöld almából
1 doboz camembert sajt, sima natúr
darált dió, pár szem egész dió a tetejére
kis oliva olaj
só, bors
elkészítés:
A pulykamell filét, megmossuk, megtisztítjuk, majd szeletekre, vagy csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a darált dióban meghempergetjük. Serpenyőben olíva olajat hevítünk, beletesszük a pulykamell csíkokat és mindkét oldalukat fehéredésig sütjük, kb. 1-2 perc. A sütőt előmelegítjük, olyan 150 fokra.
Addig az almát meghámozzuk, kimagozzuk és karikákra vágjuk. A camembert sajtot felszeleteljük.
Az elősütött pulykamell csíkokat tepsibe fektetjük, majd ráfektetjük az alma karikákat és a sajtot. Alufóliával befedjük a tepsit.
180 fokos sütőben, 10 percig alufólia alatt sütjük. Levesszük az alufóliát, és így további 10-15 percig sütjük, amíg a sajt szép piros nem lesz.
Receptek
2008.04.13. 10:39 :: bamboostick
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://bamboo.blog.hu/api/trackback/id/tr7423428
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.