HTML

Receptek

2008.04.13. 10:39 :: bamboostick

Ma reggeli főzőcske:

Camembert-es, diós, almás pulyka

hozzávalók:

pontos adatokat, dekára kimérve nem tudok, mert én is csak úgy szemmértékre csináltam

pulykamell filé, de lehet csirkéből is
1 db alma, ajánlatos, kicsit édesebb húsúból csinálni, ne zöld almából
1 doboz camembert sajt, sima natúr
darált dió, pár szem egész dió a tetejére
kis oliva olaj
só, bors

elkészítés:

A pulykamell filét, megmossuk, megtisztítjuk, majd szeletekre, vagy csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a darált dióban meghempergetjük. Serpenyőben olíva olajat hevítünk, beletesszük a pulykamell csíkokat és mindkét oldalukat fehéredésig sütjük, kb. 1-2 perc. A sütőt előmelegítjük, olyan 150 fokra.
Addig az almát meghámozzuk, kimagozzuk és karikákra vágjuk. A camembert sajtot felszeleteljük.
Az elősütött pulykamell csíkokat tepsibe fektetjük, majd ráfektetjük az alma karikákat és a sajtot. Alufóliával befedjük a tepsit.
180 fokos sütőben, 10 percig alufólia alatt sütjük. Levesszük az alufóliát, és így további 10-15 percig sütjük, amíg a sajt szép piros nem lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bamboo.blog.hu/api/trackback/id/tr7423428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása