HTML

Bamboo

Életem dolgai, receptekkel fűszerezve.

Friss topikok

Linkblog

Húsvét

2008.03.23. 08:24 :: bamboostick

Itt van ez a csodás 3 nap. Mi sem pihenünk, mint sokan mások. Tegnap megkezdődött a nagy sütés főzés.
Szombati nap eredménye: méteres, nudli, pörkölt jó házi tarhonyával (amit én kifejezetten nem szeretek, az oviban sikeresen megutáltatták velem, de még a szagától is kavarog a gyomrom, mint az ecettől, de azt meg kellett szoknom, mind a kémia mind pedig a fotózás miatt, szép kis kitérő), gomba leves, sonka al a battonyai rokonoktól (ezt apu már reggel 8kor elkezdte főzni, ki a fagyasztóból és egyből be a lábosba, ezt igaziból áztatni kellene 1 napig hideg vízben előtte. Mondhatom nem is ilyen lightos illata volt ennek, hanem az a jó erős, markáns ami átjárja az egész lakást.)

Nudli

hozzávalók:
itt a receptkönyv 1 kg krumplihoz 1 tojás, fél kanál zsír, és annyi liszt amennyit felvesz, vagyis, hogy jó nyújtható legyen. Igazából meg mi 5 szem közepes krumpliból, 1 tojásból, és egy pici zsírból csináltuk, a liszt itt is tetszés szerinti
elkészítés:
a krumplit héjában megfőzzük, ha megfőtt megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük. ha kihült ( ez fontos, hogy kihűljön, mert így nem lesz olyan nyúlós a tészta) beleütünk 1 tojást, egy kis zsírt és annyi lisztet amennyit felvesz. Jól kidolgozzuk, lisztezett gyúródeszkára tesszük, (ennél a pontnál ha olyan kis ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, egyforma négyzetkékre felvágjuk, megtöltjük, fél szem szilvával vagy sárgabarackkal, gombócokat formázunk belőlük, akkor ugye lesz belőlük szilvás vagy barackos gombóc), levágunk belőle egy kisebb darabot, azt kisodorjuk, kb. 3 cm-es darabokra felvágjuk. Lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. Akkor jó, ha a tetején úszik. Utána ízlés szerint pirított zsemlemorzsába, vagy cukrozott mákba forgatjuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bamboo.blog.hu/api/trackback/id/tr34393081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása