HTML

Csak azért is

2008.02.29. 08:25 :: bamboostick

Elvileg amit most beírok, az már megtörtént, szóval lusta vagyok. És hét elején kapott el az alkotni vágyás szele. De azért megpróbálok minél többször írni.
Már megint eszembe jutott, hogy hogy lehet a rizskochot csokipuddinggal és tejszínhabbal enni??? ááá Szerintem ez már kicsit duurva édességek terén, túl sok a jóból. És mint tudjuk, a kevesebb néha több.
E pár sor után, mégis úgy döntöttem, hogy azokat a gondolatokat meghagyom magamnak még egyenlőre. Nem szeretnék még ennyire kitárulkozni a kedves olvasók előtt. Bár ahogy nézem nincsenek sokan.
Szóval:
Már több hete kefirgombákat nevelek. Meglepő módon, úgy szaporodnak mint a nyű. A 2. héten már nem is tudtam, hogy mit is kezdjek velük. Engem igazán a gomba rész érdekel, nem maga a kefir. Egészen izgalmas számomra, hogy valami növekszik, szaporodik, előállít valamit a szobámban (anyu nagy örömére). Most kapóra jönne egy jó kis mikroszkóp, hogy közelebbről is szemügyre vegyem őket.
Néhány jó tanács, ha más is ebbe kezdene bele:
  • műanyag!! vagy legalábbis nem fém. mindenképp műanyag szűrő kell, meg kanál. Tárolás és szaporítás lehet már üveg edényben is.
  • semmi fény, amikor dolgoznak. Legjobb, ha letakarjuk őket egy nagy konyharuhával és sötét helyre tesszük.
  • levegő. tapasztalatból mondom, tényleg nem szabad lezárni az edény tetejét, amikor gombáink kefirt gyártanak
  • és hűtőben víz alatt (mintha petróleum lenne :) ) igen sokáig elállnak. valaki még le is fagyasztja őket, ezt még nem próbáltam.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bamboo.blog.hu/api/trackback/id/tr36359028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása